2009. október 23., péntek

haltalanodás

na úgy néz ki, rövidesen jobb helyre kerülnek szobám csobogó lakói... a halak - akik már sokszor cserélődtek, lettek többen, lettek kevesebben, lettek tornáztatva, kaptak kokárdát -, illetve közülük az az egy szerencsés, aki a mai napig megvan még. ő egyébként egy alganyaló (amolyan házmesterhalféle), és az Ede Buta Fatraktor nevet kapta a keresztségben, miután már kétszer kellett kiszabadítani szegényt különböző tárgyakból (csigaházból és lyukacsos kőből), amelyekbe fejjel beleszorult, és persze ijedtében kinyitotta a tüskéit, szóval még véletlenül sem tudott magától kitolatni, így egyszer fűrésszel, másszor vésővel és kalapáccsal kellett valamelyikünknek megszabadítania őt szorult helyzetéből. nos hát ő, és a még teli házzal rendelkező csigák napokon belül átköltöznek unokatestvéremék akváriumába, ahol sok-sok másik színes és csobogó hallal és csigával tölthetik majd együtt vidám napjaikat. remélem, jól érzik majd magukat ott, és vigyáznak magukra azért. (régebben - még Őszi és Kajszi, a két vércsiga előtt - erősen szuicid csigáim vagy az akvárium vízfeletti teljesen száraz falának vágtak neki nagy bőszen újra és újra, vagy a keringtetőrendszer ventilátora felé igyekezve vágytak elérni a nirvánát, mérsékelt sikerrel...)

egyszóval elköltöznek. jó utat nekik. puszilnak mindenkit.

2 megjegyzés:

Nap írta...

muhuhúúú. nem lesz az igazi a szobád az akvárium nélkül...ne vegyünk bele inkább halat?!?! most még meggondolhatod magad!

lightpost írta...

nem, sajnos ez így lesz a legjobb. hetente egyszer látom őket, akkorsem csobognak, mert túl hangosan zúg, úgy meg uncsi nekik. a lámpájuk szétesett, összeragasztottam, erre kiégett, a hőmérő magától kettétört a vízben, és az akváriumot takarítani senki nem szereti...

én is sajnálom ám.