2013. július 17., szerda

mém #2

kitöltős móka, második rész: Subcsibe kérdései.
(ideje folytatnom, mert hogy el ne felejtsek válaszolgatni, addig a blogolvasásban is kényszerszünetet tartok, és már nagyon gyűlnek a dolgok.)

1. Ha felnőtt korodban állandó állásként valamilyen álommunkád lehetne, mit csinálnál szívesen?
hú, hát hangmérnökösködnék Magyarország legjobb (rock)zenekarainak új albumainál egy pazarul berendezett stúdióban, ahol nincsen almáslaptop, lehet viszont felvenni és keverni a szabadban az erdőben, ha úgy alakul.

2. Ki a kedvenc mesehősöd, akinek például a bőrébe is bújnál? Miért pont őt választottad?
hirtelen nem is tudom. Transformer pl szívesen lennék, de nem tudnám megmondani, hogy konkrétan melyik. (mondjuk az tuti, hogy Autobot.) ha már mesehős lennék, lehetnék szuperhős is, akkor viszont biztos, hogy repülni is tudnék -- Superman viszont annyira nem menő, Pókember meg leesik a fonalai nélkül, szóval ő sem egészen biztos. amúgy régen GI-Joe vagy Robotzsaru is könnyen lehettem volna... tradicionálisabb vizekre evezve lehetnék éppen Don Quijote, aki ugyan szintén nem egyértelműen mesehős, valamint valójában nem is olvastam az ő kalandjait, de él a fejemben egy elképzelés róla, és gyakran érzem úgy, hogy ő például még lehetek valamikor. vagy Alice Csodaországban, csak fiúban. vagy ha rajzfilmek, akkor valamelyik Háromkiskacsa :) vagy egy sárkány! ó igen. sárkány.

3. Mit gondolsz, mi lesz 5-10 év múlva a 3 legfontosabb dolog az életedben?
3 baba ^^

4. Ha zombiapokalipszis lenne és csak egy kevés pénzt és időt kapnál, mit vásárolnál?
semmit: ha már sárkány vagyok, széjjelpörkölném az összeset fentről.
egyéb esetben viszont ez nem is annyira egyszerű történet, mert ugye ezek szárazföldön mindenhova odamásznak, levegőben maradni örökké nem lehet, kénytelen lennék vízre szállni, a csónakázásért a nyílt tengeren viszont annyira nem vagyok oda. mindenesetre szerintem befizetnék egy last minute útra valami szimpatikus lakatlan szigetre, csakoda; víztisztító berendezés kéne, meg egy bicska. mondjuk mi a fenét csinálnék a lakatlan szigeten, megvárnám, amíg nem marad más a világon, csak zombik, és szépen lassan éhen halnak? akkor talán inkább hamar be kéne állni egy tisztogató csapatba. persze jól meg kell választani, mert bár az ilyen sztorikban mindig az állami katonaságnak vannak a legmenőbb cuccai, de róluk előbb-utóbb kiderül, hogy ők állnak az egész mögött, és a vezetőiknek eszükben sincs komolyan venni a harcot, csak a katonákat küldik oda etetőbe... szóval egy saját szupercsapat kell. a megoldás tehát: összeszedem a lanpartis srácokat a régi sulimból, mert náluk jobban senki nem céloz (és aknáz alá kifutópályát); a családomat valahogy eljuttatom egy olyan szigetre, ahol még nincsenek zombik, de befelé menet már csak ellenőrzött vizsgálaton át lehet közlekedni; én pedig eladok mindent, és fegyvert veszek. azt hiszem, ezt kellene tenni. (meg vizet, víz is kell.)

5. Mi volt az eddigi legvadabb/legizgalmasabb álmod?
ó, ez tök jó kérdés, de sajnos nem tudok rá válaszolni, mert elég gyorsan elfelejtem az álmaimat, általában már aznap délelőtt.

6. Mivel igyekeznéd megnyerni a párod/kiszemelted tetszését, ha igazán ki szeretnéd mutatni neki a szerelmed?
jegygyűrűvel ;)

7. Mi a kedvenc könyved/regényed, és melyik szerinted a leglényegretörőbb, illetve legtanulságosabb sor belőle?
szívem szerint kedvencként mondanám A Gyűrűk Urát, már a film alapján, de sajnos még mindig nem sikerült végigolvasnom, olyan régóta csak mennek. és mennek. (és mennek.) pedig ahol néha történik valami, ott végre kiderül belőle, hogy a filmben miért csinálják a dolgokat, de ettől még nem lett izgalmas. a filmet sokkal jobban élveztem.
a válasz tehét Douglas Adams Galaxis Útikalauz trilógiája. a legjobb sorok pedig: ezezinnen a repüléses rész, meg mondjuk ez.

8. Mikor sírtál utoljára és mi volt az oka? [remélem nem a küszöb lerúgását említitek]

9. Ha van olyan barátod, akire őszintén fel tudsz nézni, melyik az a tulajdonsága, amiért tiszteled?
az itthon maradó orvosis ismerőseimre feltétlenül. azt hiszem, nem kell magyaráznom, hogy miért.

10. Ha kifognád most az aranyhalat, mi lenne tőle a három kívánságod? [aktuálisan persze]
egy kertesház Miskolcon, környezettudatos (de legalább simán tudatos) államvezetés, és vállalható nyugdíj a családomnak. így hirtelen ezek. (meg persze világbéke, de azt már a szépségkirálynők úgyis megrendelték.)

2 megjegyzés:

Unknown írta...

tudtam, hogy kreatív válaszaid lesznek ;D a biztonsági öves videó tényleg nagyon megható és aranyos :$ még eddig nem láttam. hitchhiker's guide oedig örök!^^

lightpost írta...

:)