2010. november 4., csütörtök

taktika

van Matyival egy biliárdtaktikánk, miszerint izomból a kéket. Holló is mindig jó tanácsokat adott a sakkozóknak, leginkább hogy lépj előre a paraszttal. de volt még régen, nagyon régen, amikortájt még hermanos kosáredzéseken megjelentem néha, szóval régen volt a srácokkal valami taktikánk. és mint minden sporttaktikának, volt valami fedőneve, hogy az ellenfél ne is sejthesse, hogy mire készülünk. nem ötpergyöktizenhárom, mert az Ákos kedvenc száma volt, hanem... fú miis... 83B meg 83C? (amiknek a kosárlabdához van köze, nem a kosárméretekhez.) és valami olyasmi volt a lényege, hogy ha B, akkor én, ha C, akkor Tsaba dobja rá a labdát, onnan, ahol éppen van, és úgy, ahogy épp sikerül. de lehet hogy tévedek. Fegyi, nem emlékszel véletlenül?

ami viszont biztos, hogy ugyanez a TS feltalált egy gördeszkatrükköt, mégpedig a Scream Nose Manualt. vagyis állt a deszkán, a deszka gurult, ő pedig megfogta az orrát. a sajátját, mármint.

2 megjegyzés:

...petya, a petya... írta...

bálint találmánya volt a Half To Back, na ahhoz mégcsak gurulnia sem kellett a deszkának. bálint ráált, felugrott, és 180°ot fordulva visszaért. egyszer ezt azthiszem úgy is megcsinálta, h. hárman feküdtünk a földön és ő átH2B-ezett felettünk. már nem tudom, hogyan hajtotta ezt végre.

Tomi írta...

A Scream Nose Manual pontosan ez, a kosártaktika pedig az, hogy a 53(nem 83) B vagy C esetén akinél a labda van, onnan eldobja, ahol van, bármi más bemondott taktika sztem azt takarta, hogy én megoldom.