2013. március 5., kedd

játék #6

#6: a Repedések
ezt a játékot valamilyen formában tuti mindenki játszotta. a lényege, hogy amikor az utcán, a folyosón, bárhol gyalogközlekedsz éppen, tilos a járófelület szándékos vagy véletlen repedéseire lépned. hogy miért, az persze nem feltétlenül világos, de valami balszerencséhez lehet köze. úgyhogy sem a járdahibákra, sem a járólapok illesztéseire nem szabad rátenned a lábad, még véletlenül sem. macskaköves utcákon ez különösen nehéz feladat, bár korántsem lehetetlen - és ha egyszerre többen is játsszátok, egészen látványos lehet.

#6.1 alternatíva:
a járdán elhelyezett csatornafedelek különösen veszélyesek lehetnek egy átlagos hermanos diákra, ugyanis aki iskola után akár csak egyszer is egy ilyen csatornafedélre lép, másnap tuti hogy felelni fog az egyik órán. (persze egy átlagos hermanos diák ilyenkor nem aggódik, hiszen természetesen ötösre tudja az anyagot. kivéve persze ha töriről van szó, mert akkor csak négyötödöre.)

4 megjegyzés:

Gergely írta...

Kivétel volt Pistike, aki direkt a csatornafedelekre lépett, de úgy, hogy konkrétan össze-vissza ment az utcán, én meg nem értettem az egészet. :)

lightpost írta...

lehet hogy kellett neki a jobb jegy :P

...petya, a petya... írta...

http://www.youtube.com/watch?v=Zi_XLOBDo_Y

lightpost írta...

!