2013. július 10., szerda

mém #1

kaptam ilyen bloggerbigyót M-től, meg aztán Subcsibétől is, meg még 1-2 leányzó szintén tett fel kérdéseket, amit egyrészt köszönök, másrészt viszont mindez azzal jár, hogy indokolatlan mennyiségű kérdésre kell most válaszolnom, úgyhogy kezdem is, mielőtt még tovább gyűlnek. aztán majd lassan elolvasom azt is, hogy a kedves kérdezők miket írtak válasznak.

(a játék amúgy ilyen:
1. linkkel jelöld azt az embert, aki téged jelölt/nevezett a díjra;
2. válaszolj a tíz kérdésre, amelyet a neveződ kiírt;
3. nevezz/jelölj te is tíz embert a díjra;
4. írj te is kérdéseket az általad jelölteknek;
5. jelezd a jelöltjeid blogjain, hogy jelölted/nevezted őket.)

először M kérdései:

1. Hogyan látod magad tíz év múlva?
egész jól, bár néhány tekintetben kissé homályosan. ami biztos, hogy Türüppel, Miskolcon, és már picit nagyobb családdal :) de hogy mit fogok csinálni éppen akkor, meg hogy lesz-e már kutyánk, azt még nem tudnám megmondani. azért gitárom az biztos lesz, és szerintem a srácokkal még mindig találkozni fogunk, legalább havonta. (és szerintem még lanpartik is lesznek.)

2. Mi az, amit el szeretnél érni az életedben?
az előzőeken túl: cseresznyefa-virágzást nézni Japánban, felmenni a Szabadság-szobor tetejére, utcazenélni Dublinban és megtanulni didzseriduzni a kenguruknak -- ezeket például tervezem, még ha nem is most rögtön. ja, és egy nagyszínpados koncertet mindenképpen szeretnék. nagyjából ezek a távlati terveim.

3. Milyenek a vásárlási szokásaid?
általában (cél)tudatos vásárló vagyok, viszonylag ritkán vetemedem impulzusvásárlásra, de akkor leginkább sikeres vizsgák vagy szülinap után, vagy ha féláron adják, mert másnap lejár, én meg épp éhes vagyok. az viszont tuti, hogy félórákat el tudok tölteni azzal, hogy végigolvasgassam és megtaláljam pl a legmegfelelőbb összetételű májkrémkonzervet, amit egy nagyáruház csak nyújtani képes. ja, és mióta lediplomáztam, 3,5%-os tejet veszek, mert megérdemlem.

4. Ha már vásárlás, melyek azok a dolgok, amelyek a vásárlási listádon szerepelnek?
ha eltekintünk attól, hogy épp nincsen itthon elég sajt, jelenleg erősen szeretnék egy Blackstar HT-Metal torzítópedált, egy könnyített keménytokot, egy mikrofonállványt és egy -kábelt. illetve egy új 400 forintos hevederrögzítőt, mert az egyiket épp most sikerült eltörnöm, 4000-eset meg nem veszek. meg ha találnék egy közepesen nemtúldrága Ovation akusztikus gitárt, azt is megnézném szívesen. ó, meg egy csendesebb procihűtő meg egy tápegység sem ártana, de lusta vagyok visszacipelni a gépemet a boltba. függöny is kell.

5. Mit gondolsz a fiú-lány barátság létezéséről?
gyakori kérdés ez, de igazából nem tudom, mit kell róla gondolni. örülök, ha egy fiú meg egy lány tudnak barátok lenni. aztán azt, hogy igaz-e, hogy ilyenkor legalább az egyikük szeretne valamit a másiktól, azt nem tudom, mennyire kötelező jellegű. másokat elnézve könnyen lehet, de magamtól nem gondolnám. mindenesetre a volt barátnőmmel azóta is jóbarátok tudtunk maradni, és nem igazán értem, hogy ez (vagy egyáltalán az, hogy megmaradjanak egyazon helyiségben, neadj'isten szóljanak egymáshoz) más volt párok esetében miért akkora probléma.

6. Számodra mi a tökéletesség?
a 2. pontot végigjárni Türüppel, és egy Képzelt Város koncert.

7. Milyen lenne számodra egy tökéletes nap?
arra ébredni, hogy a hasamra süt a Nap, Türüpp pedig egy kocka csokival próbál keltegetni. egész délelőtt számítógépes játékokat játszani ketten, délután átjönnek a srácoklányok, akkor többen. meg társast. meg gitárt. közben pedig indokolatlan mennyiségű pizza és duplán csokis csokis brownie. ó, és este egy Képzelt Város koncert. (de nem túl messze, mert álmos vagyok, és hamar szeretnék hazaérni.)

8. Mikor van a szülinapod? :)
május közepe táján :)

9. Ha visszagondolsz a gyerekkorodra, összhangban van az akkori elképzelésed a felnőttkorodról a mostani tényleges életeddel?
nem igazán. gyerekként sebészorvos akartam lenni, hogy a) meg tudjam gyógyítani a nagyszüleimet, ha bármi bajuk lenne, b) hogy nekem is legyen olyan menő műtősmaszkom; aztán akartam még tudós is lenni, bár ahogy emlékszem, ezt inkább csak mondogatták, én meg rájuk hagytam; aztán meg számítógépesjáték-tesztelő akartam lenni. na ez mondjuk még mindig menne.

10. Szerinted a lányok tényleg érzékenyebbek, mint a fiúk?
lánya válogatja, meg fiúja is persze. én például el tudok érzékenyülni akár egy Bruce Willis művön is. legalábbis a végén.

ú, késő lett. a további kérdésekkel majd legközelebb folytatom.

2 megjegyzés:

...petya, a petya... írta...

nemis tudtam, hogy ittál valaha 3,5%-nál zsírszegényebb tejet:P

lightpost írta...

én úgy emlékszem, hogy kb 10-15 éves koromig csak 2,8-as volt a boltban, nem volt választék, tej volt oszt' kész :) aztán jött be a másfeles, és csak utána a 3,5-ös.