2013. november 2., szombat

mém #5

ez pedig Aranyhaltól:

1. Ha elmehetnél egy évre teljesen egyedül a nagy világban, és annyit költhetnél amennyit akarsz vagy a családoddal/pároddal mehetnél el két napra egy strandra, melyiket választanád?
attól tartok, anyumon kívül sem a családom, sem a párom nem élvezné annyira a strandot (mert az annyira szép és jó), én viszont marhára micsinálnék egy évig egyedül, úgyhogy azért elindulnék egyedül a nagyvilágba, aztán annyit költenék, amennyit akarnék, mégpedig repülőjegyre Borinak, hogy mégse menjek egyedül :)

2. Tengerpartra vagy a hegyekbe mennél nyaralni?
talán inkább tengerpartra, mert ott melegebb van. (persze egy ennek megfelelő tenger partjára.) de az se baj, ha van hegy a környéken, azok szépek, és sokkal izgalmasabbak, mint egy lapos terület.

3. Félsz a viharoktól vagy élvezed őket?
szeretem a viharokat, de mostanában kevés időm van nézegetni őket, meg alig látszik egy kevés ég a lakásból, és nem ülök ki az erkélyre, mert nem fér el kint a szék.

4. Ha látsz egy jó filmet, amit egy regényből készítettek utólag szereted elolvasni a könyvet?
a Gyűrűk Urával épp ezt próbálom, de már lassan két éve tart, és még csak most értem a második rész végére. a filmben legalább lehetett gyönyörködni a tájban, ahelyett, hogy oooldalakon keresztül olvashatnád, ahogy mennek és a fű és a fák és a mennek és még mindig mennek. meg zenéje is volt, amit imádok, azóta is hallgattam rengeteget, de a könyvhöz nehéz, mert amikor már a nazgülok menetelnek falásra a zene alapján, a könyvben a hobbitjaim még alig indultak el a szomszéd vackorfákhoz második reggelizni.

5. Ha lenne öt nyelv amin megtanulhatnál beszélni, írni és olvasni, melyik öt nyelv lenne az?
az angol lenne a legpraktikusabb; a németet, ha már eddig rámerőltették, szintén vállalnám; ebből a kettőből meg néhány pohár felesből már kijön a holland is (bár ez nem biztos, hogy megérné); a japán nagyon érdekelne (vagyis érdekel is); és a magyarról nem vagyok hajlandó lemondani. ez öt. pedig jól jöhetne még a spanyol is, de nem igazán tudom magam elképzelni spanyolul beszélni. meg amúgy a francia kiejtésem is egészen remek -- kár, hogy csak annyit tudok mondani, hogy "a nevem Andi, én a becsületlend lovagja vagyok."

6. Van az életben olyan döntés, amiről biztosan érzed, hogy rossz volt és megnehezítette vagy elrontotta az életed?
jaj, már megint. nem szeretek ilyeneken rágódni. nincs. nem tudom. nem kellett volna beleegyeznem, hogy riportfilmet forgasson a tévé rólam, mert nem volt semmi értelme. és lám, megnehezítette az életemet, még jó, hogy nem volt akkoriban internet, mert akkor már mindenki látott volna, de minek.

7. Milyen sportokat űznél szívesen, ha olyan típusú ember lennél aki minden sportban jó?
nyáron sárkányrepülnék és szörföznék, tavasszal és ősszel (és nyáron) gördeszkáznék folyamatos jelleggel, télen meg... szánkóznék, gondolom. az fun.

8. Mitől félsz leginkább?
most nem írom le ide, mert már ahogy rágondoltam is kirázott a hideg. blárgh.

9. Hiszel abban, hogy az embernek csak egy igazi társa lehet az életben?
nem. minden alakulhatott volna másképpen, másképp jól egy megfelelő mással, máshogy is, hiszen ez csak rajtatok múlik. viszont ha kiválasztasz egy ilyen társat, azt azért teszed, mert ő egy ilyen. és nem keresel tovább, mert ez már éppen az, amiért elindultál :)

10. Mi az első gondolatod mikor hazaérsz és üres a lakás?
nahát, üres a lakás. ideje játszani valamit! és csoki. van csoki?

Nincsenek megjegyzések: