2010. február 24., szerda

komm

amúgy kicsit furán érzem magam, amikor (a saját mérnöki hangtechnikás tárgyunkat ütközés miatt felvenni nem tudván) a kommédiásainkkal van órám egy héten kétszer is. a tanszékünk tanszékvezető-helyettese tartja az órákat, és bár kicsit talán sokat mesél nekünk a családjáról, és a lelkünkre kötötte, hogy zéhára szerzünk majd valahonnan olyan számológépet, amely ismeri a logaritmus és a hatványozás bűvös műveleteit is; de ettől eltekintve mond és mutat érdekeseket, meg végre van órám a saját akusztikai laborunkban.

tegnap megnéztem a kommédiások tantervét, és a kommunikáció-technológia ágazatot elnézve talán jobban érdekelne az... ők is tanulnak valamennyi elektronikát, de magas matekot meg kvantumfizikát nem; tanulnak műsorszórást és -előállítást, de Fourier-transzformációt nem; és tanulnak egy csomó érdekes társadalomtudományi dolgot, szociológiát, filozófiát, kommunikációt, logikát, nyelvészetet és társait, de villamosenergia-előállítást és elektromágneses tereket nem.

ha érdekelne a tömegkommunikáció (pl ha néznék néha tévét vagy olvasnék újságot), meg ha érdekelnének a társadalmi kérdések és problémák, most azt hinném, hogy pályát tévesztettem.

(bár jobban belegondolva úgy gétékás lennék, azt pedig nehezen viselném.)

1 megjegyzés:

Tomi írta...

felsoroltál egy csomó hátrányt...:P