2008. február 3., vasárnap

egy este a barátokkal

nemisolyanrég voltunk megünnepelni JM barátunk 19. születésnapját. eme jeles eseménynek egy Sarki kulturális központ (a Corner) adott helyet, ahova alapvetően ritkán járok, pedig egész igényes a berendezés, jópofák a mindenhonnan összeszedegetett különböző utcanév-, foglalkozás-, közlemény- és egyéb táblák, és még az árak sem túl magasak (ha jól emlékszem, háromszáz egy sör). ja, és nem mellesleg ez a Mockba zenekar törzshelye is, ahol majdnemikertestvéremmel, RL-lel viszonylagos gyakorisággal találkozni lehet. félnyolc-nyolc környékén szépen elkezdtek megérkezni az emberek, az asztalra a söröskorsók meg a poharak, és a kanbuli-hangulatot szerencsére három barátnő is színesítette :) az este egyik emlékezetes eseménye volt még SzP, aki az illumináltság meglehetősen magas (és vidám) fokán érkezett meg este tíz körül, és olyan vidáman és kedvességgel állt a világhoz, hogy ha lány lennék, simán beleszerettem volna :D még az akcentusa is egészen különleges volt, aki már hallotta amerikából ide érkezett (volt) osztálytársunkat, RA-t részegen magyarul a világgal kommunikálni, az tudja, miről beszélek ;) SzP ugyanis meglehetősen sokat foglalkozik az angol nyelv különböző fajtáinak elsajátításával, ezért egy idő után jobban (vagyis többet) beszélt angolul, mint magyarul... de még többet valami egészen furcsa nyelven. egyik bölcs megszólalása közvetlenül azelőtt történt, hogy a robotpilótára bízva hazaengedtük: "kérek kábét..." "kávét?" "nem, nem kávét, kábét... olyan kábét, ami kabát..." :)

az est további részében némi önszorgalomból elkövetett takarítás után (amiértis kiérdemeltem egy vadidegen sráctól a Nap Hőse címet :)) a társaság egyik tagját (KD-t) kedvesen távozásra szólította fel a hely tulajdonosa, tekintve hogy összetört egy söröskorsót (de úgy, hogy a szája, a talpa, és a kettő között a füle egy darabban maradt) (mármint a korsónak), és összetévesztette a szemetest a piszoárral... aztán az utcán lekámehámézta a neki (nem) szimpatikus egyéneket, valamint a vendéglátóipari egységet is megpróbálta ősereje segítségével eltolni néhány méterrel, megpróbált bejutni egy kaszinóba vagy nemtommibe, ahol a kapuban megállt, és megpróbálta visszafelé elszívni a cigijét, tűz nélkül... végül szokásához híven nehezen értelmezte a McDrive működését, elkezdte elhagyni a cuccait (mi meg szedegettük), végül részleges bokaszalagszakadást szenvedett és hazament (másodmagával és taxival).

nagyjából ennyi történt az este, meg még annyi, hogy a Kedvesem meg az egyik legjobb barátom szokásukhoz híven nem tudnak közös nevezőn maradni egymással... az alkohol összébbhozza őket, de semmi más (annak elmúlta sem) nem alkalmas ezt az állapotot megtartani. nem tudom miért, talán ők tudják.

vagy legalábbis remélem, legalább az egyikük tudja...

3 megjegyzés:

Tomi írta...

igen, én tudom.

Tomi írta...

ja, és ti meg azért nem, mert jobb úgy nektek, ezért nem is mondom el.

lightpost írta...

köszi.